Question about 1993 Chevrolet Corvette

1 Answer

I have a 93' LT 1. for the past couple of days ive had a serious problem with my car. it was working fine on sunday, i washed it up, i needed to get the dirt/gravel out of the wheel wells (the motor was running anytime water is sprayed under the hood). Everything was still fine. When i was getting ready to leave approx an hr later she started rite up no problem but, as soon as i got her on the highway she started sputtering really bad. I thought ok well maybe a lil water mayhave gotten in somewhere. i brought it home put a lil dry gas in the tank and just let her sit and idle for a while. well everything was fine till a half hr of idling i gave her a rev and she just stalled out. and to make this shorter ive been trying to get her started ever since. i dont know what else to do!! ive checked and double checked every connection everything!!

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that hasĀ over 500 points.

    Champion:

    An expert who has answered 200 questions.

  • Expert
  • 338 Answers

Sounds like water in distrubutor cap - pull cap and check for moisture/carbon arcing (gray lines )- engine got hot- water evaporated of back of block- got into cap thru vents on bottom- no escape when cool- repeat

Posted on May 11, 2011

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I need firing order on 1998 Suzuki swift on plugs and cole pack


;post engine sizes? they used 3 engine, or more world wide
if it has a 4 wire pack the engine firing order is fixed by ecu
1342
but the COIL PACK must not be scrambled.
replace wires 1 by 1. (if new pack, mark old first)
if lost the org. pack is marked, 1,2,3,4 , if not you need
the marks, out of FSM or maker of new coil.
here is the list of engines, ;pick one>?

1.0 L G10 (LP2) I3
1.0 L G10T (LS3) turbo I3
1.3 L G13A/BA (L72) 8V I4
1.3 L G13B/G13K 16V DOHC I4
1.5 L G15A 16V I4
1.6 L G16 16V I4

if you cant use alldata.com to see that.
or cant use suzuki pit stop plus for $4
then google for your engine. and pray.

i can guess, because i can see the 2 coils there. in pack
and they are in series like this
1 <><><><><><<4 (series wound) the plastic case telsl me. this.
2><><><><><<> 3.
or group 2
2><<><><3
1><><<>>4

see? so try 1 ontop, run ok
no
try 1 in group 2.
this is called wasted spark
1 and 4 fire together.
then 2 and 3 as one;
so if 1 is connected right and 2,
then 2 and 3 must work if 1 fires right, see?
as you can see only #1 maters. if you now the coil end to end wiring.


tell country and engine, and all this is 100x more easy.
but ive never ever had to look it up.
the coil packs are obvious wired a certain way.
all in 2 guesses.

Jan 22, 2015 | Suzuki Cars & Trucks

1 Answer

My engine is locked any suggestions on how to free it ive already put oil in it and it has been sitting for a couple days


hi there. oil might be a bit to thick to penetrate past the piston rings.
i should try using something like WD40. or similar. good luck.

Mar 14, 2014 | 1988 Toyota 4Runner

2 Answers

I have a 2007 Chevy Trailblazer LT. I'm having a problem with it starting, when I get in the truck to start the engine doesnt turn on everything else works just fine. Its day two a friend jump my


The first thing you need done is to have the battery load tested, you can get this done free at any Autozone parts store, others offer this free service as well

Jul 12, 2012 | 2007 Chevrolet TrailBlazer SS

4 Answers

Rpm high idling after cleaning tb in my 2007 chevrolet silverado LT 4.8 2wd


I, feel sorry for you, after reading your problem, but don't worry you visit the Reliable-Store they will help you for sure.
Best Manuals

Nov 20, 2017 | 2007 Chevrolet Silverado 1500 2WD

1 Answer

Background: '98 intrepid (170k) has been running fine over last 4 months...no problems. It has been kept in the garage through the winter when not used. For the past 5 days it has been kept outside in...


You don't say what engine is in it (2.7 or a 3.2) but you need to check to see if it is getting spark at the plugs-it may be the crank sensor, weak links in Chryslers of this era. pull a plug just to be certain it is getting gas, but I'd guess it is a crank sensor.

Jan 26, 2011 | Dodge Intrepid Cars & Trucks

2 Answers

My 1999 yukon wont start i changed master air flow


Fuel pumps are real common to go out on those vehicles

Mar 15, 2010 | 1999 GMC Yukon

1 Answer

I have a 91 ranger...it has the 2.3 4cyl...it ran fine then stopped one day when iwas leavin the house...i havent been able to get it to start unless...i spray starting fluid into the intake...ive changed...


i dont think you car wants to leave your house.... maybe your injectors are bad, if the chamber is getting too much fuel you could be flooding it, and if that gas gets past your rings you have bigger problems

Nov 23, 2009 | 1992 Ford Ranger

1 Answer

Lots of gas


I think that the problem comes from the alternator.

Jun 30, 2008 | 1995 Volkswagen Golf

Not finding what you are looking for?
1993 Chevrolet Corvette Logo

258 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85160 Answers

Jonah Oneal

Level 3 Expert

14092 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22484 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...