Question about Volkswagen Polo

2 Answers

Speedo needle doesn't move, petrol gauge moves up and down, low fuel light comes on and off, rev needle and temp work. Rear fog lights light comes on dash when evan side lights switched on

Posted by on

Ad

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    New Friend:

    An expert that has 1 follower.

  • Contributor
  • 2 Answers

Probably a break inside wiring loom of one/more of the three wires that eventually connect to the speed sensor on top of gearbox. The break I fixed in my 2003 Leon 1.6SX was in the loom under battery tray. My symptoms were no speedo working, and erratic fuel guage (particulary when under 1/2 full). I repaired one broken wire.
Jim Nichol
Seat leon 2003 problem with speedo not working and fuel gauge faulty is... Speedo needle doesn't move, petrol gauge moves - speedo-needle-doesn-39-t-move-petrol-4kwukrkgm3nhtpudjobro5ge-3-0.jpg

Posted on Jan 07, 2015

Ad
  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    New Friend:

    An expert that has 1 follower.

  • Expert
  • 188 Answers

Hi can be conection at the back of cluster or a loose earth or the cluster is faulty,hope u get it sorted

Posted on Jul 05, 2011

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2003 Satria, Tacho and Fuel gauge dont work . Fuel gauge comes up now & again low fuel light works. Tacho works now & again. But speedo and temp do work all the time.


It may be that the speedo and temp are mechanical, whereas the tach and fuel are electrical. Check fuse for inst. cluster for clean and tight fitment. Check electrical connection at back of inst. cluster.

Dec 09, 2014 | Cars & Trucks

2 Answers

Gas, fuel, and temp gauge doesn't work


You have blown a fuse..check fuse box. There may be one fuse box one in the cabin but also check for the fusebox in the engine compartment.

Oct 04, 2017 | 1992 Dodge Caravan

1 Answer

Fuel gauge doesn't move despite milage driven and digital readout for miles left to fill fluctuates up and down. Dealers' computer says all normal with car but I've driven over 175 miles on...


This is the fuel level sender, I can't umderstand why an Audi specialist would even think why its computer related... I worked for Audi/ VW for three years and that doesn't make sense. You can find the fuel level sender under a panel that is located under the rear seat bench.

Jun 03, 2011 | 2011 Audi Q5

1 Answer

Just bought a '92 plymouth Acclaim with 37000 miles. It's in great shape but I'm not sure if the fuel guage is working. Only drove it home, less than 10 miles. Is the guage mechanical or...


There's a float inside the tank that the fuel gauge works off of. If you step on the brakes or accelerate hard it causes the gas inside the tank to slosh around and you can see the fuel gauge move when you do this. If you know the vehicle has gas in it, the best way to check if the gauge is bad is to drive around enough to where you should have burnt a noticeable amount of gas. If the gauge doesn't move, then there's something wrong with it.


Since the gauge moved when you braked hard, I would assume it's working properly because it picked up on the level change inside the tank where the float's at.

May 19, 2011 | 1992 Plymouth Acclaim

1 Answer

The needles in my fuel and temp gauge are not moving and i have several lights staying on car has 55,883 miles on it so what should i look for


Hi, The temp gauge problem is has root cause on temp sensor The needles problem will lead car run rough, hard to start, low power etc and you should replace the malfunction needles
The lights ( indicators) are tell you there are serious problem on car, please get codes to find where do the problem persist

Jan 30, 2011 | 1998 Jaguar XJ8L

4 Answers

On a 57 plate suzuki swift the speedo and mileometre have stopped working.the fuel gauge is up and down.and now the diagnostic light has come on.any ideas


This sounds like the instrument cluster has gone faulty, unfortunately. With any luck, you might be able to find a replacement at a scrap yard somewhere to at least save some money. Otherwise, the dealership is the only other place in which to purchase one of these.

I hope this helps and good luck! :)

Dec 15, 2010 | 1997 Suzuki Swift

1 Answer

1998 Ford Escort dashboard warning lights and gauges not working.


Sounds like possibly the ignition switch is going out. Try jiggling the key in the ignition in the on position and see if your lights come back on.

Feb 15, 2010 | 1998 Ford Escort

2 Answers

Engine warning light , battery light, warning light , rev counter , speedo and temp gauge going on/off intermitantly and speedo not working on digital screen on ford focus can you help. the battery is new...


My 04 Ford Focus the battery light keeps coming on & going off, have fitted a new alternator belt but it didn't solve the problem. The battery connections are good. Also the rev counter, speedo & mileage clock keep going haywire when the battery light is on. Do you think it is the alternator? Or is it some other common problem?

Jan 21, 2010 | 2003 Ford Focus

1 Answer

Intermittent problem speedo/odometer


would change the ECU with the chip from the key from a car in scrapyard ,but before you get carried away try another seperate earth on the back of the speedo printed circuit board ,i wouldnt mind betting this is your problem

Aug 13, 2009 | 2002 Ford SVT Focus

3 Answers

Electrical fault on peugeot 406 hdi


lift the carpet at o/s/f {drivers front footwell} there is two multiblock connecters guarenteed tobe sodden with water disconnect connectors& dry with a hair dryer on low setting hopefully the pins are not corroded reconnect connectors this is aknown fault i have worked with peugeot&citroen for 24 years kind regards alastair

Jan 28, 2009 | 1991 Peugeot 405

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

700 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Volkswagen Experts

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22484 Answers

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85161 Answers

Jonah Oneal

Level 3 Expert

14092 Answers

Are you a Volkswagen Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...