Question about Asko W6761 Front Load Washer

1 Answer

Asko W6761 - seems fine, starts to fill 40 seconds then stops!

After the 40 seconds it stops then display returns to main menu like power has been turned off then on again.,can drain but no spin to empty the water. I've emptied pin drain and found no problems there this machine is only 2.5 years old. heaps of hassles trying to get a manual then only got 28 pages with not much info.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    New Friend:

    An expert that has 1 follower.

  • Contributor
  • 2 Answers

Hello, my W6761 becomes the same. When it happens, you can clear the problem by "soft ware reset". Following is the procedure:
1. Power it on
2. Push Start/Stop buttom 5 times
3. Push "Enter", ">", "<", "Menu" buttons (from right to left)
4. Again, push "Enter", ">", "<", "Menu" buttons
5. Wait for 30 seconds that the above soft ware cycle resets the internal status
6. Power it off and on, again
7. You need to execute above "soft ware reset" within 15 seconds

Start washing and check to see if above reset the problem.
If it does not begin to work, repeat above "soft ware reset" cycle until it begins to work.
My W6761 once needed to repeat above cycle 7 times to solve the problem.
This problem happens in mostly in warmer season, so this will be related with high ambient or water temperature.

ASKO technician may replace the controller but even with the replaced controller, this problem often happens.

Tsunett

Posted on Dec 03, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya

6ya staff

  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

What size fuse does asko washing machine take


no size given, but here is the part.
http://www.repairclinic.com/PartDetail/Line-Fuse-and-Holder/8801354/1460992?modelNumber=W6761%2FStainlessSteel

Dec 06, 2012 | Asko Washing Machines

1 Answer

I found a small part (looks like the top part of a pen) in my washer, now when i turn on the washer the goes in but does not stop, does not start the wash cycle. Also door keeps locking and unlocking.


How to run a diagnostic test:
  1. Unplug power cord, then wait 30 seconds.
  2. After plugging in, follow these instructions...
To Enter SERVICE MODE: Press Signal-Delay-5ignal-Delay (within 30 seconds of plugging in washer).
To Exit SERVICE MODE: Repeat Signal-Delay-Signal-Delay.

Here are the possible tests to run (TEST LIST). The error codes from t02 will probably be the best indicator of your problem. (scroll down to bottom to see what each command button does once you are in test mode)
  • "t01"
    Model ID
    Verifies (or sets on new board) the proper Model id
  • "t02"
    Error Codes
    Lists up to 10 control-detected problems
  • "t03"
    Software ID
    Verifies using latest Control-eePROM-lnverter software
  • "t04"
    Exercise lCD/lEDs
    Verifies that all the displays and buttons work
  • "tOS"
    Pump Test
    Tests drain-out pump
  • "t06"
    Pressure Switch Test
    Fills to all 3 levels, then pumps out water
  • "tOT'
    ThermistorlHeater Test
    Verifies that both the Thermistor and Heater work
  • "t10"
    Tumble Test
    Verifies Washer Tumbles (I.e. Wash cycle)
  • "t11"
    Spin Test
    Verifies Washer spins
  • "t12"
    Dispenser Test
    Verifies Dispenser fill works-for all four fill modes
  • "t13"
    EOl Test
    Performs End-of-Line test sequence

Button Commands (based upon test mode)
-----------------------------------------------------------------
t01 prerequisites: none

Start Displays defined Model id (01-04); displays "---" if new board (to set Model id, rotate knob unlil desired id [01-04] displayed, press and hold "START' key to program desired model)
Power Returns to "t01"
------------------------------------------------------------------
t02 prerequisites: none

Start Displays most recent error code (EOO=none)
Start Displays previous error code (up to previous 10)
Hold start Clear all error codes (and then displays EOO)
Power Returns to "102"
------------------------------------------------------------------
t03 prerequisites: none

Start Alternate "cod" and Control Software version
Start Alternate "EE" and eePROM version
Start Alternale "Inv" and Inverter Software version
Power Returns to "103"
------------------------------------------------------------------
t04 prerequisites: none

Start loops on lighting lED's, LCD and cycle ids
Any button Beeps when depressed
Power Returns to "t04"
------------------------------------------------------------------
tOS prerequisites: none

Start Displays "P" and pump for 60 seconds
Power Returns to "t05"
------------------------------------------------------------------
t06 prerequisites: none

Start Displays "E" (for Empty) and starts filling when reaches Foam level-displays "F"
Start Fill, when reaches Main level-displays "nl"
Start Fill, when reaches overflow leve~ displays "OF," pumps out, displays "E" when tub empty
Power Returns to "t06"
------------------------------------------------------------------
t07 prerequisites: Main level pressure switch must work

Start Displays temperature in OF, fills to main level, turns on heater up to 5 minutes, displaying rising temperature
Power Pumps out water and returns to ''t07''
------------------------------------------------------------------
t10 prerequisites: none

Start Displays "It" and tumbles tub alternating the direction every 5 seconds
Power Stops tumbling and returns to "t10"
------------------------------------------------------------------
t11 prerequisites: none

Start Spins to 400 RPM displaying increasing RPM
Start Spins to 1100 RPM [Greater than or equal to 1000, displays "Axx"; Greater than or equal to 1100, displays "bxx" (xx, 0 to 99)] [currently error-automatically goes to 0 RPM]
Power Stops spinning and returns to "t11" when stops
------------------------------------------------------------------
t12 prerequisites: none

Start Displays "pdt" and fills via pre-wash chamber
Start Displays "ddt" and fills via main wash chamber
Start Displays "bdl" and fills via bleach chamber
Start Displays "Fdt" and fills via fabric softener chamber (stops if reaches Main level during any fill)
Power Pumps out water and returns to "t12"
------------------------------------------------------------------
t13 prerequisites: none

Start Starts EOl test sequence (NOT used in Repair)
Power Returns to ''t13''

Once you have the diagnostic codes, check this post for the meaning of the codes:

http://www.fixya.com/support/t9556917-ge_model_wcvh6800j_error_code_04

Jun 25, 2011 | General Electric WCVH6800J Front Load...

1 Answer

D1876 Asko dishwasher doesn't fill. It runs fine if I manually fill the unit with a couple of pitchers of water. Likely culprits seem to be a faulty water level sensor or water fill valve. Any...


Hello,

Welcome to FixYa.

Based on your description and provided the dishwasher is indeed 1) an Asko D1876 and 2) not filling with water...It sounds like a faulty fill valve/water valve unfortunately.

First though, you can perform a diagnostic/fault trace program by following the steps below. You should hear the valve starting once the unit has started filling with water.


You'll need to be familiar with the control layout for the test to begin. This is how the buttons/display is identified in the diagnostic...

macmarkus_287.jpg


Now you can enter the fault trace by way of the following sequence....

macmarkus_288.jpg


Obviously based on the instructions if you push S3 the valve should open and allow water into the tub, this image below indicates the normal water level to look for when filling in the normal cycle NOT FAULT TRACING...Fault trace will fill until you stop it.

macmarkus_289.jpg


This unfortunately is common with Asko built dishwasher`s, but it can be fairly easily repaired with a little direction/know-how.

**First turn off the water and the power to the dishwasher...safety first**


You should only need to remove the toe panel/kick plate at the bottom and of course turn your water and power off, undo the water line at the valve,

i.e.

macmarkus_290.jpg



...remove the two torx screws ( large arrow ) and then the delivery hose at the back of the valve ( small arrow ) and install the new one.

The new valve is part # 8801351 and available at on-line parts depot "repairclinic.com" for about $170USD last time I looked.

Let me know what you find and I'll try and help you move forward from there...you may opt to call in a pro but that's up to you.

I'll watch for your reply.

Regards,

Macmarkus :)

Jan 30, 2011 | Asko D1876 Dishwasher

1 Answer

Hello, I have the Asko W6761 and all of a sudden it doesn't run the cycle anymore. It starts normally, i.e. pumps water into it, but then it doesn't start to wash..any idea what this could be? After a few...


Hello, my W6761 becomes the same. When it happens, you can clear the problem by "soft ware reset". Following is the procedure:
1. Power it on
2. Push Start/Stop buttom 5 times
3. Push "Enter", ">", "<", "Menu" buttons (from right to left)
4. Again, push "Enter", ">", "<", "Menu" buttons
5. Wait for 30 seconds that the above soft ware cycle resets the internal status
6. Toggle the power switch
7. You need to execute above "soft ware reset" within 15 seconds

Start washing and check to see if above reset the problem.
If it does not begin to work, repeat above "soft ware reset" cycle until it begins to work.
My W6761 once needed to repeat above cycle 7 times to solve the problem.
W6761 seems to be weak at high ambient temperature.

Tsunett

Oct 26, 2010 | Asko W6761 Front Load Washer

1 Answer

Asko W6761 washing machine frozen - just flashes 3 horizontal lines near temp display


it looks like the control board needs replacing the part no is on the board and starts 80,but first can you get into the menu option or has it locked you out

Aug 28, 2008 | Asko Washing Machines

1 Answer

Asko W6761 Front Loader


check the fuse on the back panel if thats ok check to see where theres power it may be a display board fault.

Aug 27, 2008 | Asko W6761 Front Load Washer

Not finding what you are looking for?
Asko W6761 Front Load Washer Logo

324 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Asko Washing Machines Experts

Gerry Harvey
Gerry Harvey

Level 3 Expert

1481 Answers

ROB

Level 3 Expert

858 Answers

Lollo Pop

Level 2 Expert

134 Answers

Are you an Asko Washing Machine Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...