Question about managemylife.com

1 Answer

Need help concerning a Kenmore 384200 water softner

It has a 97% feature that runs/regenerates automatcally. it has not run for 3 weeks.

Posted by Anonymous on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    New Friend:

    An expert that has 1 follower.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 11 Answers

OK this may sound to simple. First check make sure that the softener has a good steady power supply. Check make sure it's plugged in. Then check the electric supply box...the fuse box and see if you may have tripped a breaker or a fuse. The softener should have a red or green light if you have power. Red light display means that the softener is in error protect mode a lot of times your timer needs to be reset like extended period of loss of power. ..but usually provided you have power without any outstanding issues. ..just unplug unit for 5 minutes the repower it up by simply plugging it back in

Posted on Jun 19, 2014

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya

6ya staff

  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Goes into "REGEN" at random, looses power/dies. Forced REGEN many times, still looses power/dies. ???


Nothing major remove all parts and fittings around regeneration sensor
There are two holes under regeneration sensor
They are clogged
Clean all the way to exhaust
This will solve your problem

Feb 22, 2016 | Cars & Trucks

1 Answer

My desktop keeps restarting and freezing up & running very slow...


virus affected or bad sector in HDD.steep 1 install quick hill and scan .

step 2:go run type %temp% enter delete every thing
3:go for explore c: >windows>temp> delete every thing.
still its un same as before plese try to regenerate the HDD by hdd tools.download hbcd for bootable cd
prees ctrl+alt+del and ensure your system boot from cd by manage BIOS .

=go hdd tools > regenerate hdd choice no which no dose not delete any data.now press any number & mb to go exprees

Nov 12, 2010 | Compaq Presario 5000 PC Desktop

1 Answer

Hard water, salt in in tank, what do i do


Make sure there is not a "Salt Bridge" in salt tank. Salt tank should always be at least 1/2 full of salt.
You may have just run out of soft water, run 2 manual regenerations in 24hr period. If no soft water still. The eductor assembly is plugged with iron or sediment and needs to be cleaned out. The eductor assembly is where the brine is drawn through to regenerate the resin.
RJ

Aug 12, 2010 | Culligan Sediment Water Filter Heavy Duty

1 Answer

Where to put the salt? and how to flush it? thank you wg844


Dump the salt in the separate brine tank. Always keep salt/brine tank at least half full. If you want to run a manual regeneration push the regen button. For delayed regeneration (2am) push once, for immediate regeneration push twice.
RJ

Aug 09, 2010 | NRS Fleck 5600 - 64,000 Grain Timer Water...

1 Answer

Will not stop regenerating water keeps running


Check the units drain filter. If clogged up it will make this unit run constantly

Jan 24, 2010 | Culligan Sediment Water Filter Heavy Duty

1 Answer

I'm looking for info on Culligan Super "S" water conditioner. Serial # V06244773 Part# 01014773 Can I get a manual? The water smells like rotten eggs. I need to know does it uptake bleach every 30 days or...


The Culligan Super S filtration system needs to have 1 gallon of 5% household bleach at least weekly. If your water is high in H2S it needs a gallon of bleach with every regeneration. Set the system to regenerate every day for 1 week and bleach at least 3x that week. Super S filters are recommended to be re-bedded every 750,000ppm. Regen cycle example: 2ppm iron, .5ppm H2S this system is set to regenerate every other and use 1 gallon of bleach per week. This system is now 13 years old and has exceeded the 750,000ppm suggested re-bed but is still performing with great water.
You also need to check the water heater to see if smell is coming from there. The anode rod in WH degrades and gives off a sulfur type smell. Here is a link for the Super S manual.
http://www.eculligan.com/support/supS-op-inst-manl-from1997.PDF

RJ

Jan 05, 2010 | Culligan Sediment Water Filter

1 Answer

Setting the day of the week on a culligan water timer


If this is a mechanical timer there is no day of the week setting. There is 6 pin wheel that controls days of regeneration. When a pin is pushed it it will regenerate. The pin at the 2 o'clock position is the current evening. System is factory set to regenerate at 2am.
Here is link to a MK 89 manual late 70's model.
http://www.culliganwater.com/residential/resources/pdfs/owners_guides/water_softener/mark_89_and_812_water_conditioner_use_and_care_guide.pdf
RJ

Aug 30, 2009 | Culligan Sediment Water Filter

1 Answer

Particles filter


The DPF (diesel particulate filter) will require regeneration. This is a filter inside the catalytic convertor which has to be really really hot to regenerate on its own. Try running the car as normal for 15 minutes to normal operating temp, then drive it for 3 or 4 miles in 2nd or 3rd gear at 4 or 5000 revs and this will heat up the catatlyst and MAY regenerate, if not your saab dealer will need to do it with their diagnostic machine.
Cars with DFP's need to have a good rev out run weekly to avoid this happening again.Also make sure you are using the correct engine oil spec when servicing as this can casue issues with it.

Aug 23, 2009 | 2000 Saab 9-3 Viggen

1 Answer

Bulldog Deluxe 500, remote not starting the the vehicle


Remove the battery in your remote for 15 sec, then put back in, start your car with your key, wait 15 sec, while the car is running press the * star button 2 times, it should beep , if not try it again, if still nothing post me back and we can go from there

Feb 22, 2009 | DLX 500 Remote Car Starter

Not finding what you are looking for?
managemylife.com Logo

106 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top managemylife.com Computers & Internet Experts

thinksewfast

Level 2 Expert

89 Answers

Brad Brown

Level 3 Expert

18157 Answers

Paul Bade

Level 3 Expert

1662 Answers

Are you a managemylife.com Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...